Alkon tuotenumero: 561964
Pakkauskoko 0,375 l
Vmh 19,06 €

Château d'Arche

Château d'Arche, AC Sauternes, 2ème Cru

Makean hapokas valkoviini Château d'Arche syntyy Sauternesin laatuviinialueella Bordeaux'n Gravesissa. Keskimäärin 45-vuotiaiden köynnösten rypäleistä valmistettavan viinin maku on aprikoosinen, hennon hunajainen, jalohomeinen ja rodukas.

Sémillon- ja sauvignon-rypäleet poimitaan käsin vasta jalohomeen rusinoimina ja ne käyvät 18-24 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista kolmannes on uusia. Usein jälkiruokaviiniksi mielletty makea viini sopii erinomaisesti esimerkiksi itämaisten ja mausteisten ruokien kanssa. Chateau d'Arche on myös loistava, jopa ylellinen, aperitiivi esimerkiksi sinihomejuuston ja/tai melonin kanssa.

Château d’Archen omistivat alunperin Archen kreivit vuosina 1723–1809. Tila luokiteltiin vuoden 1895 luokituksessa 2. kasvuluokkaan ja vuosituotanto on nykyään 50 tuhatta pulloa. Todellisille Chateau d'Archen ystäville tila tarjoaa korkeatasoisen majoituksen omassa rauhallisessa ja elegantissa hotellissaan. Huoneiden ikkunoista avautuu upea näkymä viiniviljelmien ylle. Hotellin vieraat pääsevät tutustumaan viinikellariin, viiniviljelmiin sekä tilan tuotteisiin.

Suunnittelu ja toteutus Mainostoimisto Mediakolmio